
Urządzenia i Akcesoria
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
4 łyżki mąki pszennej
-
4 ząbki czosnku
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowo 1 szczypta
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
3 łyżki słonecznika łuskanego
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
5 łyżek oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do posmarowania falafeli
-
250 g pomidorków koktajlowych czerwonych, przekrojonych na pół
-
250 g pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm piórka
-
1 łyżeczka musztardy
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
732.7 kcal /
3065.6 kJ
Białko
25.8 g
Tłuszcz
41.8 g
Węglowodany
73.4 g
Błonnik
16.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1499.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min