Ricotta con pesto di piselli

5.0 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 700 g di acqua
  • 150 g di pisellini surgelati
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 70 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 30 g di menta fresca le foglioline
  • 1 spicchio di aglio
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 350 g di ricotta vaccina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296 kcal / 1238.3 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 480.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...