Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di moscardini e olive
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 800 g di moscardini freschi, puliti
- 300 g di polpa di pomodoro
- 100 g di vino bianco secco
- 70 g di olive taggiasche denocciolate a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Cous cous
- 250 g di cous cous
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2229.5 kJ / 532.8 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 728.4 mg
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40 min
Anelli di totano in umido
30 Min
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1h
Insalata di polpo e patate
2sa
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1h
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà alla mediterranea
1 Std. 30 Min
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1h 10 min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Moscardini al limone
30 Min
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min