Menù: Branzino al cartoccio con broccoli; Pere al vapore con cioccolato

Menù: Branzino al cartoccio con broccoli; Pere al vapore con cioccolato

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla
    25 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    5 g
  • di menta fresca le foglie
    5 g
  • di scorza di limone (senza la parte bianca)
    4 - 5 pezzetti
  • di cous cous
    100 g
  • di acqua bollente
    120 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    100 g
  • di sale
    5 pizzichi
  • di pepe bianco macinato
    3 pizzichi
  • filetti di branzino senza pelle (circa 180-200 g ciascuno)
    2
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    2 cucchiaini
  • di limone
    4 fette
  • di acqua
    500 g
  • pera Abate, sbucciata, a metà e senza torsolo
    1
  • di cioccolato fondente (2 pezzi da 10 g)
    20 g
  • di cimette di broccoli
    200 g
    200 g di broccoletti, di Bruxelles
  • di mandorle a lamelle, tostate (opcjonalnie)
    10 - 15 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513.2 kcal / 2147 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 68.2 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 510.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...