
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia180 g
-
mąki pszennej plus 1 łyżeczka i dodatkowa ilość do oprószenia150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych100 - 150 g
-
jajek5
-
cukru150 - 200 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego10 g
-
kawy rozpuszczalnej w proszku10 g
-
likieru kawowego (opcjonalnie)10 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
wody1000 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
391.7 kcal /
1638.8 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
92.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Ciasto makowe
1 godz.
Piegusek na białkach
1 godz.