
Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g cukru
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 g mąki pszennej
-
40 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
370 g mleka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
330.3 kcal /
1382 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
43.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
106 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Smażone rozetki
1 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Krem pistacjowy
37 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min