Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g cukru
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 g mąki pszennej
-
40 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 jajko
-
3 łyżeczki cukru waniliowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
370 g mleka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
106 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1382 kJ /
330.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i pulpety z indyka w sosie
45 min
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min