
Urządzenia i Akcesoria
Bułki wielozbożowe z orzechami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto zaparzane
-
ziaren żyta100 g
-
wody350 g
-
siemienia lnianego30 g
-
płatków owsianych50 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych50 g
Ciasto właściwe
-
wody zimnej, plus dodatkowa ilość do posmarowania220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 750-650, plus dodatkowa ilość do oprószenia450 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
soli2 łyżeczki
-
ziarna słonecznika do posypania
-
kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)5 - 10
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
231.1 kcal /
966.9 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
38.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
393.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy z komosą ryżową
24 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.