Urządzenia i Akcesoria
Zakwas pszenno-jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
400 g
Składniki
-
2 jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
-
50 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
-
200 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
100 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
3.4 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
953.2 kJ /
227.8 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14sa
Przyprawa do chleba
5 dk
Ciabatty na zakwasie
17sa
Chleb na maślance i zakwasie
18sa
Szwajcarski chleb rustykalny
25sa 20 dk
Chleb wenecki na zakwasie
17sa 10 dk
Chleb na zakwasie z przyprawami
16sa 30 dk
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14sa 30 dk
Chleb pszenny na zakwasie
15sa
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28sa 10 dk
Kajzerki
15sa 45 dk
Chleb drwala
24sa 30 dk