Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Przyprawa do chleba
5 Min
Chleb pszenny na zakwasie
15u.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 Std.
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Chleb wenecki na zakwasie
17 Std. 10 Min
Ciabatty na zakwasie
17 Std.
Chleb litewski na miodzie
30h
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28sa 10 dk
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb drwala
24 Std. 30 Min