Zakwas pszenno-jabłkowy

Zakwas pszenno-jabłkowy

4.9 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
400 g

Składniki

  • 2 jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
  • 50 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
  • 200 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 100 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 227.8 kcal / 953.2 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 3.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...