Urządzenia i Akcesoria
Zakwas pszenno-jabłkowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 20 min
400 g
Składniki
-
2 jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
-
50 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
-
200 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
100 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
3.4 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
953.2 kJ /
227.8 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Przyprawa do chleba
5 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 godz. 30 min
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.