Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • rodzynek
    30 g
  • rumu
    30 g
Kruszonka
  • orzechów laskowych
    50 g
  • mąki pszennej
    120 g
  • cukru
    80 g
  • margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • soli
    1 szczypta
Gotowanie jabłek i pieczenie
  • margaryna, wegańska do natłuszczenia
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    600 g
  • cukru
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 399.6 kcal / 1671.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...