Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka migdałowe
30 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
50 min