Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Borówki pod kruszonką
50 min
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Ciastka owsiane
35 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min