Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1h 10min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1h 45min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25min
Wegańska owsianka z owocami i cynamonem
15min
Pikantne curry z kurczaka, bakłażana i ciecierzycy
30min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1h
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1h 10min
Zupa dyniowa
25min
Curry z ciecierzycy z orkiszowymi podpłomykami
40min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3h