Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
1671.9 kJ /
399.6 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
54.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Borówki pod kruszonką
50 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min