Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
rodzynek30 g
-
rumu30 g
Kruszonka
-
orzechów laskowych50 g
-
mąki pszennej120 g
-
cukru80 g
-
margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki100 g
-
soli1 szczypta
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki600 g
-
cukru40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
399.6 kcal /
1671.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
4.2 g