Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
30 g rodzynek
-
30 g rumu
Kruszonka
-
50 g orzechów laskowych
-
120 g mąki pszennej
-
80 g cukru
-
100 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
600 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
40 g cukru
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
399.6 kcal /
1671.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min