Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kromek
Składniki
-
240 g ryżu białego, krótkoziarnistego240 g ryżu brązowego
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
140 g jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżka łusek babki jajowatej, mielonych1 łyżka łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
4 jajka
-
100 g wody
-
60 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
204.2 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
685.2 kJ /
163.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min