Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kromek
Składniki
-
ryżu brązowego240 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki140 g
-
orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)80 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 ½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
jajka4
-
wody100 g
-
oliwy z oliwek60 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
163.8 kcal /
685.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
19.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
204.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Placuszki żytnie z figami
15 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Mąka z amarantusa
5 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Placki jaglane
40 min
Chleb bezglutenowy
Brak ocen