Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kromek
Składniki
-
ryżu brązowego240 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
jabłka nieobranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki140 g
-
orzechów włoskich, łuskanych (patrz wariant)80 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 ½ łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
jajka4
-
wody100 g
-
oliwy z oliwek60 g
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
163.8 kcal /
685.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
19.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
204.2 mg