Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
TM6 TM5

Pudding chlebowy z owocami jagodowymi

4.0 ( 4 oceny )

Składniki

Napój migdałowo-daktylowy

  • 250 g migdałów, blanszowanych
  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 1500 g wody

Pudding chlebowy

  • masło do natłuszczenia
  • biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
  • 8 jajek
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Sos z owoców jagodowych

  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 150 g owoców jagodowych, świeżych
  • jogurt grecki do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
402 kcal / 1682 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
18.4 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
266.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy