Urządzenia i Akcesoria
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji
Składniki
Napój migdałowo-daktylowy
-
250 g migdałów, blanszowanych
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1500 g wody
Pudding chlebowy
-
masło do natłuszczenia
-
biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
-
8 jajek
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Sos z owoców jagodowych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
150 g owoców jagodowych, świeżych
-
jogurt grecki do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.2 mg
Białko
16 g
Kalorie
1682 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 Std.
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 Min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 Min
Borówki pod kruszonką
50 Min
Budyń z syropem klonowym
20 Min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 Std. 15 Min
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
2 Std. 55 Min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 Std. 40 Min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 Min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 Min
Tacos z rumienionymi krewetkami, guacamole i salsą brzoskwiniową
30 Min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min