Urządzenia i Akcesoria
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji
Składniki
Napój migdałowo-daktylowy
-
250 g migdałów, blanszowanych
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1500 g wody
Pudding chlebowy
-
masło do natłuszczenia
-
biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
-
8 jajek
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Sos z owoców jagodowych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
150 g owoców jagodowych, świeżych
-
jogurt grecki do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.2 mg
Białko
16 g
Kalorie
1682 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Tarta tatin
2 godz.
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min