Urządzenia i Akcesoria
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz.
10 porcji
Składniki
Napój migdałowo-daktylowy
-
250 g migdałów, blanszowanych
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
1500 g wody
Pudding chlebowy
-
masło do natłuszczenia
-
biały chleb, czerstwy (0,5-0,75 bochenka, pokrojonego na kromki, patrz wskazówka)
-
8 jajek
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 laska wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Sos z owoców jagodowych
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
150 g owoców jagodowych, świeżych
-
jogurt grecki do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.2 mg
Białko
16 g
Kalorie
1682 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 godz.
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
35 min