Migdałowe ciasto z tahini

Migdałowe ciasto z tahini

4.4 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków

Składniki

Migdałowe ciasto z tahini
  • 30 g ziaren sezamu, białego
  • 100 g migdałów, blanszowanych
  • 180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 180 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
    30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Polewa czekoladowa
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 689.3 kcal / 2883.8 kJ
Białko 12.7 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 111.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...