Urządzenia i Akcesoria
Migdałowe ciasto z tahini
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 kawałków
Składniki
Migdałowe ciasto z tahini
-
30 g ziaren sezamu, białego
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
3 jajka
-
180 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego30 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Polewa czekoladowa
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
111.1 mg
Białko
12.7 g
Kalorie
2883.8 kJ /
689.3 kcal
Tłuszcz
55.3 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
40.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Wegańskie burgery
45 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min