
Urządzenia i Akcesoria
Czarna focaccia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
450 g mąki pszennej typu 00 lub 450
-
340 g wody letniej
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i 2 łyżki do polania
-
1 - 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (4-8 g, patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
15 - 20 pomidorków cherry czarnych, przekrojonych na pół
-
2 - 3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek w całości lub przekrojonych na pół
-
ziarna sezamu, czarnego do posypania
-
sól gruboziarnista do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
536.6 kcal /
2245.1 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
13.2 g
Węglowodany
89.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
624.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Grzane białe wino
20 min
Wytrawne ciasteczka taralli na oliwie
1 godz.
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min