Czarna focaccia

Czarna focaccia

4.1 19 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 450 g mąki pszennej typu 00 lub 450
  • 340 g wody letniej
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i 2 łyżki do polania
  • 1 - 2 opakowania atramentu z kałamarnicy, płynnego (4-8 g, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 - 20 pomidorków cherry czarnych, przekrojonych na pół
  • 2 - 3 łyżki czarnych oliwek, bez pestek w całości lub przekrojonych na pół
  • ziarna sezamu, czarnego do posypania
  • sól gruboziarnista do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 536.6 kcal / 2245.1 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 89.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 624.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...