Urządzenia i Akcesoria
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
5 g masła
-
150 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
1 paczuszka fixu do bitej śmietany (ok. 8 g)
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1220.7 kJ /
291.8 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Krem z kasztanów jadalnych
15 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min