Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Mąka migdałowa
5 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Kulki mocy z herbatą matcha
40 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min