Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowo-limonkowy pudding ryżowy z karmelizowanym ananasem
45 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Muffinki marchewkowe z orzechową kruszonką
40 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8 godz.
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min