Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 min
Granola kokosowo-migdałowa
45 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min