Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1h
Wegańskie burgery
45min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1h
Serowo-warzywny spód do pizzy
45min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1h 10min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM7, TM6)
40min