Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe tortille z soczewicy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
550 g wody
-
15 g mąki kukurydzianej
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.8 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
581.6 kJ /
139 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
18.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6, TM7)
6 godz. 15 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min
Ciastka owsiane
35 min