
Urządzenia i Akcesoria
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
18 porcji
Składniki
Serowe paluchy
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
mąki orkiszowej, białej (typu 500-800), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu240 g
-
wody600 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia papieru10 g
-
żółtko1
-
nasion kminu rzymskiego1 czubata łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Pesto z naci marchewki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
migdałów, ze skórką80 g
-
naci marchewki młodej, ekologicznej, umytej i osuszonej, pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wariant)50 g
-
estragonu, świeżego tylko liście (patrz wariant)25 g
-
oliwy z oliwek150 g
-
ząbki czosnku2
-
soli1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
200 kcal /
838 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
233 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 godz. 30 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Pesto sezamowe
10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Pieczywo maca
50 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Pesto ze szczawiu
10 min