Pikantna cielęcina z papryką

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    10 g
  • suszonych płatków chili
    2 szczypty
  • cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223.3 kcal / 934.4 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 692 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...