Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki300 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
soli1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego10 g
-
suszonych płatków chili2 szczypty
-
cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.3 kcal /
934.4 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
692 mg