Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty suszonych płatków chili
-
500 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
692 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
934.4 kJ /
223.3 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Pikantny kurczak z komosą ryżową i sałatką
45 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Bigos cygański
1 godz.
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min