Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty suszonych płatków chili
-
500 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.3 kcal /
934.4 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
692 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min