Pikantna cielęcina z papryką

4.3 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
  • 500 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223.3 kcal / 934.4 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 692 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...