Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

4.1 83 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 50 g kaszy bulgur
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 350 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 492 kcal / 2058.7 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 3052.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...