
Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
1 porcja
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
50 g kaszy bulgur
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
350 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
11.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
3052.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min