Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem

4.0 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja

Składniki

  • 200 g makaronu shirataki (konjac)
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 75 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 816.7 mg
Białko 37.3 g
Kalorie 2067.2 kJ / 494.1 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...