Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
5 - 6 liści bazylii, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
130 g krojonych pomidorów, z puszki1 pomidor (ok. 130 g), pokrojony na kawałki
-
170 g wody
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
60 g makaronu pełnoziarnistego, suchego, typu farfalle lub penne, o czasie gotowania 8-10 min
-
20 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół20 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 łyżka słonecznika łuskanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
912.2 mg
Białko
10 g
Kalorie
1603.4 kJ /
383.2 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
51.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min