
Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
liści bazylii, świeżych5 - 6
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
pomidor (ok. 130 g), pokrojony na kawałki1
-
wody170 g
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej1 szczypta
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
makaronu pełnoziarnistego, suchego, typu farfalle lub penne, o czasie gotowania 8-10 min60 g
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół20 g
-
słonecznika łuskanego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
383.2 kcal /
1603.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
51.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
912.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Kurczak po meksykańsku
55 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min