
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
wody600 g
-
ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych250 g
-
sól do oprószenia
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry120 g
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek100 g
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.1 kcal /
1933.4 kJ
Białko
31.7 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
123.8 mg