
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
600 g wody
-
250 g ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
-
sól do oprószenia
-
120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.1 kcal /
1933.4 kJ
Białko
31.7 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
47.7 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
123.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min