Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami

Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami

4.7 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja

Składniki

  • 600 g wody
  • 250 g ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
  • sól do oprószenia
  • 120 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • 100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.1 kcal / 1933.4 kJ
Białko 31.7 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 123.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...