
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g cebuli
-
10 g oliwy z oliwek
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
50 g ryżu brązowego
-
100 g wody
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556 kcal /
2326.1 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
66.7 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
1335 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min