Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem

Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem

4.2 128 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g krojonych pomidorów, z puszki
    200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 100 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 50 g ryżu brązowego
  • 100 g wody
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
    40 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 556 kcal / 2326.1 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1335 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...