Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
TM6 TM5

Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

4.1 (87 ocen)

Składniki

  • 250 g różyczek kalafiora
  • ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 25 g cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 30 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 50 g cukinii, pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 130 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g wody
  • 2 szczypty curry, mielonego
  • 100 g mleczka kokosowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2285.3 kJ / 546.2 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
26.6 g
Tłuszcz
28.2 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Błonnik
7 g
Sód
737.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy