Urządzenia i Akcesoria
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
250 g różyczek kalafiora
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g cebuli
-
½ ząbka czosnku
-
1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
30 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
130 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g wody
-
2 szczypty curry, mielonego
-
100 g mleczka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
737.6 mg
Białko
38 g
Kalorie
2285.3 kJ /
546.2 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1h 10min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1h
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1h
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30min