Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście50 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ząbki czosnku3
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
makaronu, suchego, typu penne400 g
-
wody700 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.8 kcal /
2137.1 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
947.8 mg