Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
700 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.8 kcal /
2137.1 kJ
Białko
21.1 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
947.8 mg