Urządzenia i Akcesoria
Jednogarnkowy makaron z małżami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
5 porcji
Składniki
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 g makaronu, suchego, typu penne
-
700 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g mięsa małży, mrożonego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
947.8 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2137.1 kJ /
510.8 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
67.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gołąbki z mięsem i ziemniakami z sosem pieczarkowym
1 Std. 10 Min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 Min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 Min
Makaron z pesto z groszku
30 Min
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 Min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 Min
Makaron w sosie dyniowym
45 Min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 Std. 30 Min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 Min
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 10 Min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 Min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 Min