Urządzenia i Akcesoria
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
Składniki
Kaczka ze śliwkami
-
1 gwiazdka anyżu
-
2 łyżki nasion kolendry
-
1 tuszka z kaczki (1500-2000 g)
-
2 łyżeczki soli gruboziarnistej2 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
-
4 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego4 łyżki cukru muscovado, ciemnego
-
200 g wody
-
80 g białego octu winnego80 g czerwonego octu winnego
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
8 śliwek bez pestek, przekrojonych na pół
-
3 liście laurowe, suszone
Purée ziemniaczano-kalafiorowe
-
400 g różyczek kalafiora
-
600 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
250 g mleka
-
30 g masła
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min