
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
Kaczka ze śliwkami
-
gwiazdka anyżu1
-
nasion kolendry2 łyżki
-
tuszka z kaczki (1500-2000 g)1
-
soli morskiej, gruboziarnistej2 łyżeczki
-
cukru muscovado, ciemnego4 łyżki
-
wody200 g
-
czerwonego octu winnego80 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
śliwek bez pestek, przekrojonych na pół8
-
liście laurowe, suszone3
Purée ziemniaczano-kalafiorowe
-
różyczek kalafiora400 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 1-2 cm kostkę600 g
-
mleka250 g
-
masła30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1039 kcal /
4350.5 kJ
Białko
58.7 g
Tłuszcz
62 g
Węglowodany
64.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
2075.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
1 godz. 20 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min