![Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/773b5607-0ed5-4af5-825b-c50bb8696f60/Derivates/5e3aa211-f0b0-4b02-bad9-73f503aa541b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g oleju
lub 30 g oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
- 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
- 100 g cebuli przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 135.2 kcal / 565.5 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 49.7 mg