Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą

Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą

4.3 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
500 g

Składniki

  • 30 g oleju
    30 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 49.7 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 565.5 kJ / 135.2 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...