Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g oleju
lub 30 g oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku
- 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 565.5 kJ / 135.2 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30 Min
Bulion z resztek warzyw
50 Min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 Min