Urządzenia i Akcesoria
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
500 g
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju
-
1 ząbek czosnku
-
250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikami papierowymi
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół, następnie pokrojonej w 0,5 cm piórka
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (5 x 0,5 cm)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
49.7 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
565.5 kJ /
135.2 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 min
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.