Zupa grzybowa z dorszem

Zupa grzybowa z dorszem

4.7 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • grzybów, suszonych np. borowików
    40 g
  • gorącej wody
    500 g
  • polędwicy z dorsza, bez skóry (80-100 g każdy)
    4 kawałki
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
  • ząbek czosnku
    1
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 ½ łyżeczki
  • oleju
    25 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    60 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
    40 g
  • masła
    25 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
    200 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soku z kiszonej kapusty
    100 g
  • koperku, świeżego posiekanego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 276 kcal / 1155.8 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1343.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...