
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z dorszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików40 g
-
gorącej wody500 g
-
polędwicy z dorsza, bez skóry (80-100 g każdy)4 kawałki
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
ząbek czosnku1
-
soli1 ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
oleju25 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki60 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki60 g
-
pora pokrojonego w 1-2 cm plastry40 g
-
masła25 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę200 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
soku z kiszonej kapusty100 g
-
koperku, świeżego posiekanego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
276 kcal /
1155.8 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1343.5 mg