Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z dorszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g grzybów, suszonych np. borowików
-
500 g gorącej wody
-
4 kawałki polędwicy z dorsza, bez skóry (80-100 g każdy)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
1 ząbek czosnku
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
25 g oleju
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
25 g masła
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
100 g soku z kiszonej kapusty
-
1 łyżka koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1343.5 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
1155.8 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 min
Kanapeczki z pieczonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
3 godz. 15 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Zupa ze szparagami i szynką serrano
35 min
Zupa krem (bisque) z przegrzebkami, crostini z rozmarynem i cytrynową oliwą
5 godz. 10 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min