Urządzenia i Akcesoria
Kremowe ziemniaki z kalarepą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 łyżeczki cukru
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
500 g kalarepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
639.4 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1434.5 kJ /
342.9 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Makaron po alpejsku
45 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min