
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe ziemniaki z kalarepą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
cukru2 - 3 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę500 g
-
kalarepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu140 g
-
mleka80 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
342.9 kcal /
1434.5 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
639.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Zupa grysikowa
35 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min