Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz

Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz

5.0 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
370 g

Składniki

  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 170 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    170 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 130 - 150 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
  • 70 - 90 g selera naciowego pokrojonego w 0,5-1 cm plastry

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 78.4 kcal / 327.8 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 46.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...