Urządzenia i Akcesoria
Butter Chickpea Curry with Cauliflower Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
cauliflower cut in florets (3 cm)450 g
-
onions quartered160 g
-
garlic cloves2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
garam masala (see tip)2 Tbsp
-
coconut oil, (see tip)unsalted butter diced40 g
-
tinned chickpeas drained, rinsed (2 x 400 g tin)480 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
coconut milkdouble cream100 g
-
sugar1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
902.5 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1752.5 kJ /
418.9 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Manifesto
203 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Our Kitchens Are A Window To The World
35 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Steam & Serve: Varoma Menus
8 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Thermomix Like Never Before
7 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Thermomix Online Like Never Before
13 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Asparagus, Broccoli and Mushroom Rice
55min.
Vegan Bolognese
50min.
Greek Broccoli with Rocket Salad Pesto and Roasted Lemon
30min.
Smoky Paprika Rub
5min.
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min.
Pasta with Beetroot Sauce and Feta Cheese
40min.
Spinach with Chickpeas (Espinacas con Garbanzos)
30min.
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min.
Black Bean and Avocado Wrap
15min.
Tomato and Mushroom Spaghetti
30min.
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1hod. 25min.