Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 10 g pine nuts
- 1 garlic clove
- 20 g fresh basil leaves
- 40 g olive oil
Chicken orzo pasta
- 150 g carrots, cut in pieces
- 150 g leek, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 400 g chicken breasts, skinless, boneless, cut in cubes (3 cm)
-
1
heaped tbsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g water
- 1 tsp salt
- 100 g frozen green peas
- 250 g pasta, dried, type risoni or similar short dried pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Pasta in tomato sauce with chorizo
25min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Tomato basil chicken stew
35min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Chicken Caprese Pasta Salad
25min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min