Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons, smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary, leaves only
lub 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only - 60 g carrots, cut in pieces
- 60 g celery, cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans, rinsed and drained
lub dried borlotti beans, cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- grated Parmesan cheese, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 314 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Mushroom Risotto
30 min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Minestrone
45 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Tuscan Bean Soup
50 min
Red Lentil Soup
40 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min