Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g bacon lardons, smoked, diced
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
-
1
sprig fresh rosemary, leaves only
lub 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only - 60 g carrots, cut in pieces
- 60 g celery, cut in pieces
-
230
g tinned borlotti beans, rinsed and drained
lub dried borlotti beans, cooked weight (see tip) -
150
g tinned chopped tomatoes
lub ripe tomatoes, peeled and diced - 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g dried ditalini pasta
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- grated Parmesan cheese, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 314 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Minestrone
45min
Lentil and Chorizo Stew
4h
Minestrone
45min
Tuscan Bean Soup
50min
Courgette and Feta Risotto
30min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12h 45min
Lentil and Pancetta Stew
1h
Mulligatawny Soup
35min