Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g red split lentils
- 700 g water
- 80 g onions, quartered
- 1 Tbsp olive oil
- 2 garlic cloves
- 400 g tomatoes, tinned
- 150 g courgettes, sliced
- 50 g button mushrooms, halved
- 2 - 3 Tbsp tomato purée, to taste
- ½ tsp dried oregano
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh basil leaves, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min
Vegetable pasta sauce
40 min
Vegetarian Chilli
35 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1h 10 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min