Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Tbsp oil
- 2 garlic cloves
- 2 shallots, halved
- ½ - 1 red chilli, to taste, deseeded if desired
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground turmeric
- 2 Tbsp tomato purée
- 200 g water
- ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 250 g sweet potatoes, peeled, diced (2-3 cm)
- 100 g broccoli, cut in florets (3-4 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2428 kJ / 581 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chick Pea Curry
35min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Potato Curry
12h 50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Vegetable Biryani
50min