Urządzenia i Akcesoria
Lentil Moussaka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 portions
Składniki
-
red lentils200 g
-
water for soaking
-
vegetarian hard cheese, crust removed, cut in pieces (3 cm)Parmesan cheese crust removed, cut in pieces (3 cm)120 g
-
olive oil50 g
-
onions quartered150 g
-
garlic cloves3
-
red pepper deseeded and cut in pieces1
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
red wine120 g
-
fresh oregano leaves only1 sprig
-
ground ginger1 tsp
-
fine sea salt2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
aubergines cut into slices (1 cm)550 g
-
unsalted butter diced40 g
-
whole milk500 g
-
spelt flour40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
20 g
Kalorie
1863 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Lentil Moussaka
2h 20min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Lentil moussaka
2h 20min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h