Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ Tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 Tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken Garam Masala
50min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Chicken Étouffée
45 min
Chicken Akhni
1h 30 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Chicken Korma
40 Min
Chicken Saag
50min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 min