Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ Tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 Tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Thai Burger
35 Min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Chilli Con Carne
35 Min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Garam Masala
50min
Chicken Étouffée
45min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min