Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g shallots, halved
- 150 g fennel bulb, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 100 g white wine
-
1
fish stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp fish stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 1 Tbsp grated lemon zest
- 350 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 700 g water
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp fresh dill, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 618 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 Min
Monkfish and prawn soup
1h
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Mushroom Risotto
30 Min
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 Min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min
Seafood Risotto
40min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 Min