Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
lub 700 g ogórków, nieobranych, z odciętymi końcówkami - 1 łyżeczka soli, plus dodatkowo 2 szczypty
- 1 ząbek czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g sosu sojowego
- 20 g octu ryżowego
- 15 g oleju sezamowego, prażonego
- 2 łyżki ziaren sezamu, białego lub czarnego
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 348.1 kJ / 83.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 849.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55min
Koreański makaron japchae (TM6)
1h 15min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45min
Koreański makaron japchae (TM5)
1h 15min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55min
Orientalna surówka z kapusty (TM6)
1 Std. 10 Min
Klasyczne chlebki naan
1h 30min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1h