
Urządzenia i Akcesoria
Ogórki po azjatycku (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
700 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowo 2 szczypty
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g sosu sojowego
-
20 g octu ryżowego
-
15 g oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
83.2 kcal /
348.1 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
849.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Risotto z kimchi
35 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Sos duński
15 min
Japońska sałatka z surimi (TM5)
20 min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 godz. 5 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min