
Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
400 - 450 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry
-
1 łyżka pasty harissa
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259.4 kcal /
1085.4 kJ
Białko
9.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
402.8 mg