Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
400 - 450 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry
-
1 łyżka pasty harissa
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
402.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1085.4 kJ /
259.4 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min