Urządzenia i Akcesoria
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
350 g różyczek brokułu
-
200 g fasoli edamame, świeżej lub mrożonej
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
850 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm plastry
-
300 g cukinii nieobranej, pokrojonej w 2 cm plastry
-
300 g czerwonej cebuli pokrojonej na ósemki
-
200 g dyni obranej, pokrojonej w 3 cm kawałki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm słupki
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
1200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry w jednym kawałku
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa 1 szczypta
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
20 g koperku, świeżego
-
200 g cebuli
-
30 g mąki pszennej
-
75 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
938.7 kcal /
3927.6 kJ
Białko
56.8 g
Tłuszcz
58.9 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Sód
763.5 mg