Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 5 filetów z anchois, w oleju, odsączonych (opcjonalnie)
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2351.4 kJ / 562 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 62.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 677 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet z mrożonych owoców
5min
Pasta marchewkowa
15 min
Lody z ciastkami Oreo®
8 godz. 30 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20min
Fantazje drożdżowe
45min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Twarożek ziołowy
10min