Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 szczypty soli
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
517.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Truskawkowa iced matcha
5 min
Truskawkowy sos winegret
5 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Rösti ze spiralizowanych ziemniaków z jajkiem i piklami z szalotki
45 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min