Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżka octu ryżowego
-
½ łyżeczki cukru
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 szczypty soli
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
517.2 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
411.4 kJ /
98.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
7.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 dk
Ogórkowe kąski z guacamole i krewetkami
20 dk
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 dk
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1sa 15 dk
Pikantny dżem chili
35 dk
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 dk
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 dk
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 dk
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 dk
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 dk
Rogaliki orzechowe
2sa
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 dk