Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko sparzone, w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka musztardy
-
20 g ketchupu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g liści kolendry, świeżych
-
250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
300 g wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski
-
2 bagietki
-
orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1239.4 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
3050.8 kJ /
729.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Jogurt z nasionami chia i owocami
10 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Twarożek ziołowy
10 min