Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko sparzone, w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka musztardy
-
20 g ketchupu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g liści kolendry, świeżych
-
250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
300 g wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski
-
2 bagietki
-
orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1239.4 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
3050.8 kJ /
729.2 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
58.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Grillowane kebaby z kurczaka z sosem tahini i podpłomykami
1 godz.
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min