Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
250 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko sparzone, w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka musztardy
-
20 g ketchupu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
80 g rzodkiewek przekrojonych na pół
-
300 g wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski
-
2 bagietki
-
orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
729.2 kcal /
3050.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
1239.4 mg