Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
oleju słonecznikowego250 g
-
jajko sparzone, w temp. pokojowej1
-
musztardy1 łyżeczka
-
ketchupu (patrz wskazówka)20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
mieszanki przypraw z chili½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 szczypta
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki250 g
-
marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki150 g
-
rzodkiewek przekrojonych na pół80 g
-
wędzonego łososia pokrojonego w 0,5 cm paski300 g
-
bagietki2
-
orzechy laskowe (opcjonalnie) posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
729.2 kcal /
3050.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
47.5 g
Węglowodany
58.6 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
1239.4 mg