
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sól rozmarynowa
- 20 g soli gruboziarnistej
- 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
- 700 g wody
- 1000 g ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
- 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 161 kcal / 676 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 15911.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min