
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Sól rozmarynowa
-
20 g soli gruboziarnistej
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
-
700 g wody
-
1000 g ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161 kcal /
676 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
15911.7 mg