Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową

4.6 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Sól rozmarynowa
  • 20 g soli gruboziarnistej
  • 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
  • 700 g wody
  • 1000 g ziemniaków, woskowych (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
  • 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 161 kcal / 676 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 15911.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...