Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Sól rozmarynowa
-
20 g soli gruboziarnistej
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
-
700 g wody
-
1000 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15911.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
676 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Dorsz w szynce parmeńskiej z purée z groszku
40 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Mini Sloppy Joes
1 godz. 45 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min