
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g brzoskwini pokrojonej w 1 cm plastry
-
30 g octu jabłkowego
-
15 g musztardy
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 - 3 szczypty cukru
-
150 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
767.9 kcal /
3212.7 kJ
Białko
21.4 g
Tłuszcz
73 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
532.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6)
25 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1 godz. 10 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.