Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
60 - 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
80 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g moreli, pokrojonej w 1 cm plastry150 g brzoskwini pokrojonej w 1 cm plastry
-
30 g octu jabłkowego
-
15 g musztardy
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 - 3 szczypty cukru
-
150 - 200 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
532.9 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
3212.7 kJ /
767.9 kcal
Tłuszcz
73 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sałatki na cały rok
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min