Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
200 g pora tylko biała część
-
600 g ziemniaków mieszczących się w szerokiej części podajnika
-
1 łyżeczka soli
-
30 g masła plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
-
½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka i wariant)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
600 g fileta z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, morszczuka, pokrojonego na 8-10 cm kawałki
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
300 g wody
-
1 cytryna pokrojona w ósemki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
698.2 mg
Białko
35 g
Kalorie
2110.9 kJ /
504.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto z warzywami i rybą (TM6, TM7)
30 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 godz. 10 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Pasta marchewkowa
15 min