Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)

Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)

4.6 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 1 czerwona cebula (ok. 70 g), przekrojona pionowo na pół
  • 1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
  • 1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
  • 1 ogórek nieobrany, przekrojony wzdłuż na pół
  • 150 - 200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 100 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 100 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 - 3 łyżki białego octu winnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 273.5 kcal / 1144.4 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 15.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 713.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...