
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 czerwona cebula (ok. 70 g), przekrojona pionowo na pół
-
1 zielona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki
-
1 ogórek nieobrany, przekrojony wzdłuż na pół
-
150 - 200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
100 g czarnych oliwek, bez pestek
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki oliwy z oliwek
-
2 - 3 łyżki białego octu winnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273.5 kcal /
1144.4 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
15.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
713.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska