Tosty z serem i grzybami

Tosty z serem i grzybami

4.6 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • 80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
    80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
  • 400 g grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
    400 g pieczarek, (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
  • 2 - 3 szczypty soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 16 kromek chleba (patrz wskazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 733.4 mg
Białko 18.4 g
Kalorie 2309.6 kJ / 552 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 64.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...