
Urządzenia i Akcesoria
Tosty z serem i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki80 g
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki80 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół200 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
cukru1 łyżeczka
-
octu balsamicznego (opcjonalnie)10 g
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek20 g
-
grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki400 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kromek chleba (patrz wskazówka)16
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
552 kcal /
2309.6 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
64.8 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
733.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Fettucine z grzybami
40 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Gratin z ziemniaków (TM6)
50 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Wrapy caprese
10 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Shakshuka z patelni
50 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min