Urządzenia i Akcesoria
Tosty z serem i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki80 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
80 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka cukru
-
10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
2 ząbki czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
-
400 g pieczarek, (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki400 g grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
-
2 - 3 szczypty soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
16 kromek chleba (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
733.4 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
2309.6 kJ /
552 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z palonym masłem
1 godz. 40 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Virgin Aperol Spritz
10 min
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Twarożek ziołowy
10 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min