Tosty z serem i grzybami
TM6 TM5

Tosty z serem i grzybami

4.9 (17 ocen)

Składniki

  • 80 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
    lub 80 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
  • 400 g grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
    lub 400 g pieczarek (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
  • 2 - 3 szczypty soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 16 kromek chleba (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2309.6 kJ / 552 kcal
Białko
18.4 g
Węglowodany
64.8 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Błonnik
5.2 g
Sód
733.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy