
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
80
g sera gruyère pokrojonego na kawałki
lub 80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki - 80 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
- 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- 10 g octu balsamicznego (opcjonalnie)
- 2 ząbki czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania kromek
-
400
g grzybów, świeżych (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki
lub 400 g pieczarek (np. kurki, podgrzybki, boczniaki...), pokrojone na kawałki - 2 - 3 szczypty soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 16 kromek chleba (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 552 kcal / 2309.6 kJ
- Białko
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Sód
- 733.4 mg