Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z jagnięciny z kaszą kuskus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy kuskus300 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
wody850 g
-
soli3 łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
mięsa z łopatki jagnięcej pokrojonego na 4 cm kawałki500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki150 g
-
rzepy pokrojonej na 4 cm kawałki80 g
-
cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki200 g
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
rodzynek100 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 - 260 g
-
nitek szafranu1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
963.3 kcal /
4030.5 kJ
Białko
37.6 g
Tłuszcz
44.5 g
Węglowodany
104.8 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
2026.6 mg