Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonej cebuli, przekrojonej pionowo na pół
- 260 g wody
- 260 g białego octu winnego
- 20 g cukru
- 10 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 461.6 kJ / 110.3 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1300.8 mg
Alternatywne przepisy
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2h
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48 Std. 20 Min
Sól ziołowo-cytrynowa
1h
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 godz. 20 min
Hummus z warzyw z rosołu
10min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1h 30min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30 min
Rumienienie kiełbasy
20min
Orientalna surówka z kapusty (TM5)
1h 10min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min